22 Ağustos 2015 Cumartesi

Gümüş Gözyaşları Yorumu | kitapmiti


Kitabın Adı : Gümüş Gözyaşları

Orjinal Adı :Angels Falls

Yazarı : Kristin Hannah

Yayınevi : Pegasus

Sayfa Sayısı : 336

Liste Fiyatı : 25,00



Ailenin ve aşkın gücüne dair muhteşem bir roman… Çok sevdiği karısı Mikaela geçirdiği bir kaza sonucu komaya girince Liam’ın dünyası başına yıkılır. Liam karısının bir daha asla uyanamama ihtimaline rağmen hem umudunu yitirmemeye hem de çocukları için güçlü olmaya çalışmaktadır. Günlerini Mikaela’nın baş ucunda oturup ona hatıralarını ve sevgisini anlatarak geçirmekte, bir mucize, bir umut ışığı görmek için dua etmektedir. Fakat daha sonra karısının geçmişine dair beklenmedik bir şey keşfeder: Mikaela ilk evliliğini dünyaca ünlü bir film yıldızı olan Julian True’yla yapmış ve görünüşe bakılırsa onu hiç unutamamıştır.  Liam yalnızca eski kocasının ismine tepki veren karısını hayata döndürmek için her şeyi göze alarak Julian’ı kasabaya çağırır. Birlikte kurdukları o sıcacık aile ortamının acı verici sırlarla dolu olduğunu öğrenmek Liam’ı paramparça eder. Hayatlarına giren bu yeni gerçekle birlikte umutlar, acılar ve hayal kırıklıkları birbirine karışacak, bazı şeyler sonsuza dek değişecektir.   Gümüş Gözyaşları, aşk uğruna her şeyini riske atmaktan çekinmeyen sıradan bir adamın hikâyesini anlatırken evliliğe ve bağlılığa dair dokunaklı ve akıllardan çıkmayacak bir portre çiziyor.  


Herkese merhaba bugün Kristin Hannah'ın son kitabı Gümüş  Gözyaşları' nın yorumu ile karşınızdayım. 
Aslında uzun bir süredir Kristin Hannah okumuyordum. Bunun nedeni hem duygusal olmaları hem de bir ara çok fazla Kristin Hannah  okuyup sevmeme rağmen sıkılmam.
Kitabın konusundan kısaca bahsedersek ; Liam ve Mikaela 2 çocuklu mutlu bir ailedir. Bir gün Mikaela'nın kaza geçirmesi ile aile altüst olur. Mikaela komaya girmiştir  ve tüm ailesinin yanına gelip onunla konuşmasına rağmen sadece eski kocası olan dünyaca ünlü film yıldızı Julian True 'nun adına tepki verir. Karısına çok aşık olan Liam ise karısının iyileşmesi için Julian True 'yu kasabaya getirir. 
Kitap konu olarak çok ilgimi çekmişti ve her yerde karşıma çıkmaya başlayınca da dayanamayıp aldım. Ama iyi ki de almışım. Kristin Hannah okumayı özlediğimi farkettim. Liam'ın aşkı beni hayran bıraktı. Mikaela 'yı o kadar çok seviyordu ki onun için her şeyi yapmaya hazırdı  ve yaptı da. Liam ve Mikalea 'nın çocukları Bret ve Jacey de çok iyiydi. Bret'in çok küçük yaşta annesini kaybetmenin eşiğine gelmesi ve bunun verdiği üzüntü o kadar güzel işlenmişti ki okuduğum her yerde duygusallaştım. Jacey ise zaten okuyanlar anlayacaktır gerçekten çok beğendiğim bir karakter oldu. Karakterler tam anlamıyla harikaydı. Mikalea 'ya biraz sinir olsamda hepsi yerli yerindeydi. Kitabın çoğu yerini işaretledim. Çok güzel ve anlamlı cümleler vardı. 
Sonuç olarak mutlak ve mutlaka alın okuyun . 
Bir sonraki yorumda görüşmek üzere keyifli okumalar 😚
****
Hayat ancak geriye bakılarak anlaşılabilir ama ileriye bakarak yaşanmalıdır.
****
Sanırım aşkın raf ömrü kremaların raf ömrü kadar Nasıl saklarsan sakla bir süre sonra ekşiyor. Fakat şansın varsa aşk kısmını geçip birini yalnızca sevmeye başlayabiliyorsun.
****
Aşk insanın gözüne ya çok az ya da çok fazla görünür. Bu onun kaderinde vardır.
****
Acı güçlü bir uyarıcıdır. Aşktan bile güçlü olabilir.
****
Her şeye rağmen yıldızlar 

Gece gezenlerin yolunu aydınlatır.
****
Cesaret, yalnızca özel birliklere katılıp uçaklardan atlayan ve isimsiz dağlara tırmanan adamlara özgü sıcak, kavurucu bir duygu değildir. Sessiz,hatta genelde buz gibi soğuk bir şeydir. Her şeyi kaybettiğinizi sanırken bulduğunuz küçücük bir kırıntıdır.

Puanım:

0 yorum:

Yorum Gönder